7 huidverzorgingstips voor mannen

Mannen, laten we eerlijk zijn: jullie vinden het ook belangrijk hoe jullie er uitzien. Als je een goede indruk wil achterlaten, is je huid een belangrijke factor. En hoewel de huidverzorgingsroutine van de meeste mannen bestaat uit een goedkoop wegwerpscheermesje, een stuk zeep en een flesje Axe deo, heeft de huid van de gemiddelde man wel wat meer aandacht nodig. Hier zijn enkele tips om jouw huid gezonder te maken en er beter uit te zien.

1. Scheer niet tegen de haargroei in
De grootste fout die mannen maken bij het scheren is tegen de haargroei ingaan. De meeste mannen doen dit omdat ze dan een gladder resultaat krijgen, maar tegelijkertijd zorgt dit er voor dat het mesje het topje van het haarzakje beschadigd en er een ontsteking ontstaat. De oplossing? Scheer in de richting die zacht aanvoelt. En ga niet meer dan 1 keer over elk stukje huid.

2. Gebruik water bij het scheren
Feit: droog scheren beschadigt je huid. Het kan wrijving creëren voor het mesje en er voor zorgen dat je meerdere malen over hetzelfde stukje huid moet gaan. Hierdoor wordt de kans op sneetjes, acne en ingegroeide haren groter. Sommige mannen gebruiken wel scheercrème, maar geen water: ook geen goed idee. Maak je huid vochtig en ze zal je dankbaar zijn. Een tip voor mannen met gevoelige huid: scheer jezelf in de douche of meteen daarna. Je huid en de haartjes zijn dan zachter en soepeler, en zijn makkelijker te scheren.

3. Kies het juiste scheermesje
Vier mesjes. Vijf mesjes. Scheermesjes op batterijen! Het lijkt wel of bedrijven elk jaar met nieuwe mesjes op de markt komen. Maar voor heren met een gevoelige huid, acne-gevoelige huid of ingegroeide haartjes geldt vaak ‘less is more’. Ingegroeide haartjes komen meestal voor bij mensen met gekruld haar, grof haar of haar dat in verschillende richtingen groeit. Wanneer je het kortwiekt zal het bij het uitgroeien terug in de huid duiken en kleine, rode bobbeltjes vormen. Scheermesjes met meerdere mesjes zullen wel werken voor mensen met een gevoelige huid, omdat ze ervoor zorgen dat je meer haartjes meekrijgt, met maar 1 haal. Voor heren die last hebben van ingegroeide haartjes, kun je best zo weinig mogelijk mesjes gebruiken omdat de haartjes dan minder kort afgesneden worden en er minder kans is dat ze terug de huid ingroeien.

Let ook op voor nikkelallergie! Misschien raakt je huid wel geïrriteerd op je pols, bij de achterkant van je horloge, of op je buik, ter hoogte van de gesp van je riem. Dit kan wijzen op nikkelallergie. Kies dan een scheermesje met titaniummesjes.

4. Vermijd aftershave en geparfumeerde producten
Terwijl er meer en meer luxueuze lijnen voor mannen opduiken op de rekken van cosmeticawinkels, bevatten veel van die producten parfums die de huid kan irriteren. Opgelet: de term ‘unscented’ of ongeparfumeerd wil niet zeggen dat er geen parfum inzit: er kan dan bijvoorbeeld toch een zogenaamd verborgen parfum inzitten. Je moet kijken of de term ‘gevoelige huid’ vermeld staat. Dan zit je goed.

Een van de grootste boosdoeners op huidgebied is aftershave. Ze prikken, dienen meer voor de geur dan voor verzorging en zijn helemaal niet goed voor mensen met een gevoelige huid. Je brengt beter een lichte, olievrije hydraterende crème aan terwijl je huid nog vochtig is.

5. Pas op voor producten die acne kunnen veroorzaken
Elke kerel zal je vertellen dat acne van tijd tot tijd opduikt, ongeacht je leeftijd. Het is niet alleen een tienerprobleem, maar achtervolgt ook veel volwassen heren. Mannen hebben, over het algemeen, een vettere huid dan vrouwen. Dit komt omdat testosteron de talgproductie in de haarzakjes stimuleert. Eén manier om een ongewenste acne-uitbraak te vermijden is om enkel scheer- en huidverzorgingsproducten te kopen waarop de term ‘oil-free’ of ‘niet-comedogeen’ vermeld staat: dit wil zeggen dat het geen zwarte of witte puntjes veroorzaakt. Voor milde tot gemiddelde acne kun je best een niet comedogene reiniger gebruiken met salicylzuur of benzyl peroxide.

6. Vermijd teveel moisturizer
Laat je altijd adviseren door een schoonheidsspecialist wanneer je een nieuwe Moisturizer kiest. Heb je een droge huid, breng het product dan enkel aan als je huid nog vochtig is na het wassen of als je net uit de douche komt. En brengt een kleine hoeveelheid aan, maar wel meerdere malen per dag. Ga voor een ‘niet-comedogene’ vochtinbrengende lotion of gel. Crème zijn vaak zwaarder en kunnen je poriën verstoppen.

7. Wees verstandig en smeer SPF
Zoals je al kon lezen in het vorige blogbericht, krijgen mannen vaker huidkanker dan vrouwen. Dit komt omdat ze vaak niet bezig zijn met het smeren van zonnecrème. Als je vaak buitenshuis bent (ook in de winter) word je blootgesteld aan de ultraviolette stralen van de zon. Zit je vaak in de wagen? De stralen bereiken je ook door je autoramen. Smeer dus elke dag een crème met minstens  SPF 30.

$type=three$c=18$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$l=0$cm=0$au=0$icon=1$show=post

Naam

beaucros,7,beauté pacifique,71,Circadia,3,corona,1,cruelty free,1,eczeem,1,events,6,hydrafacial,46,icoone,1,in de kijker,71,in de media,6,nieuws,31,nieuws bij senitas,19,nieuwsbrief,2,opleidingen,4,perk,18,senitas,67,vegan,1,
ltr
item
Senitas Nieuws : 7 huidverzorgingstips voor mannen
7 huidverzorgingstips voor mannen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0E2gm4ekpyzmkwGId1qdg4xzacYyft5cryZTyeGQuctY85kHOp6lLy3yzrvxeBidrrwV_UkG6SAq1F-TvgwSikVgMJ0u6jfsvnJK_VSe232EvxtBr9jfsUwv914gKk4Jbb-G-Yc0fqW8/s640/12-senitas.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0E2gm4ekpyzmkwGId1qdg4xzacYyft5cryZTyeGQuctY85kHOp6lLy3yzrvxeBidrrwV_UkG6SAq1F-TvgwSikVgMJ0u6jfsvnJK_VSe232EvxtBr9jfsUwv914gKk4Jbb-G-Yc0fqW8/s72-c/12-senitas.jpg
Senitas Nieuws
https://blog.senitas.com/2018/01/7-huidverzorgingstips-voor-mannen.html
https://blog.senitas.com/
https://blog.senitas.com/
https://blog.senitas.com/2018/01/7-huidverzorgingstips-voor-mannen.html
true
3334540479290605703
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden LEES ALLES Lees meer Antwoord Cancel reply Delete Door Home BLZ BERICHTEN Lees alles AANBEVOLEN Rubriek ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg BELANGRIJK STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy