Cellulite of Cellulitis?


Ondanks de gelijkaardige namen is er een groot verschil tussen cellulite en cellulitus. Het eerste wordt gezien als een huidaandoening, terwijl cellulitis een bacteriële infectie is. Zeg dus niet zomaar 'cellulitis' tegen je sinaasappelhuid.


Wat is Cellulite?

Cellulite is een huidaandoening die veroorzaakt wordt door vetafzetting: hierdoor krijgt de huid deukjes en lijkt ze op de schil van een sinaasappel. Vandaar ook de benaming 'sinaasappelhuid'. Cellulite komt meestal voor bij vrouwen vanaf de middelbare leeftijd, maar kan ook bij jonge twintigers opduiken. Mannen kunnen ook cellulite krijgen, maar dit is veel zeldzamer. Of je al dan niet cellulite krijgt hangt af van verschillende factoren: erfelijkheid, huiddikte, geslacht, hoeveelheid lichaamsvet, leeftijd en dieet. 

Cellulite kan op verschillende manieren behandeld worden, hoewel veel behandelingen maar gedeeltelijk succesvol zijn. De meest voorkomende manier van behandelen is een cellulitecrème. Deze gebruiken chemicaliën om vet af te breken. Voedingssupplementen worden ook wel gebruikt om meer vet te doen verbranden en hopelijk de cellulite te doen verdwijnen.

Lasertherapie is een andere optie, hoewel dit veel duurder is dan de andere genoemde methodes die veel doeltreffender zijn. Je kan ook proberen om je cellulite te laten wegmasseren, maar dit duurt veel langer voor je resultaat ziet.

De Sculpturing Body Gel van Beauté Pacifique is een topper op het gebied van anti cellulite crèmes. In een onderzoek bij 80 vrouwen met cellulite heeft het gebruik van dit product de ‘sinaasappelhuid’ met een gemiddelde van 22% verminderd – gemeten door ultrasound scanning. De omtrek van de dij werd met 7% verminderd – 3 van de 4 vrouwen verklaarden dat dit het beste anti-cellulite product is dat ze ooit hadden geprobeerd. 




Wat is Cellulitis?

Cellulitis is een bacteriële infectie van de dermis, de diepste huidlaag. Deze infectie kan ook het vet en de lagen zacht weefsel direct onder de huid aantasten. Cellulitis begint meestal als een klein, rood stukje huid. Het verspreidt zich langzaam, en wanneer het groter wordt krijg je vaak koorts en gezwollen klieren.

Hoewel er veel verschillende bacteriën zijn die cellulite kunnen veroorzaken, is de 'stafylokok' bacterie de meest voorkomende. Welke het ook is, ze moeten allemaal op een verschillende manier behandeld worden.

De meeste getroffen cellulitis lichaamsdelen zijn het onderbeen, de armen, het hoofd of de nek. Toch kan cellulitis ook op andere plaatsen voorkomen. Het lijkt op een grote huiduitslag en wordt geassocieerd met fijngevoeligheid en pijn.

Omdat cellulitis een bacteriële infectie is, wordt ze meestal behandeld met antibiotica. Vaak moeten er meerdere antibiotica gebruikt worden voor men degene vindt die aanslaat. Soms is orale medicatie niet doeltreffend om cellulitis te behandeling en wordt het geïnjecteerd.




Het verschil tussen Cellulitis en Cellulite


Zoals je kan zien zijn cellulite en cellulitis twee zeer verschillende dingen. Cellulite is gewoon een huidaandoening, terwijl cellulitis een echte infectie is in de diepe lagen van de huid. De echte oorzaak van cellulite hangt af van een aantal factoren, maar cellulitis wordt altijd veroorzaakt door een bacterie.

Of je nu cellulitis of cellulite hebt, het zijn allebei conditie die behandeld moeten worden. Hoe sneller je de behandeling start, hoe sneller je van het probleem afraakt voor het erger wordt.

$type=three$c=18$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$l=0$cm=0$au=0$icon=1$show=post

Naam

beaucros,7,beauté pacifique,71,Circadia,3,corona,1,cruelty free,1,eczeem,1,events,6,hydrafacial,46,icoone,1,in de kijker,71,in de media,6,nieuws,31,nieuws bij senitas,19,nieuwsbrief,2,opleidingen,4,perk,18,senitas,67,vegan,1,
ltr
item
Senitas Nieuws : Cellulite of Cellulitis?
Cellulite of Cellulitis?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoZw4y9sOUvosG10gealz2KKKav-Mf757HKJsSycw-lPBpbZ5Mvr5AhyphenhyphenpDEJuQJ-UtJ3WeWTKqTKXGbQ_ezgm9lIiCPgbv4cIGNbt4Lbi4dtWahKfKSpAez62fXdx3VT2wymsoyRK-AywI/s640/celu_bigimagecrop_BigImageCrop.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoZw4y9sOUvosG10gealz2KKKav-Mf757HKJsSycw-lPBpbZ5Mvr5AhyphenhyphenpDEJuQJ-UtJ3WeWTKqTKXGbQ_ezgm9lIiCPgbv4cIGNbt4Lbi4dtWahKfKSpAez62fXdx3VT2wymsoyRK-AywI/s72-c/celu_bigimagecrop_BigImageCrop.jpg
Senitas Nieuws
https://blog.senitas.com/2018/06/cellulite-of-cellulitis.html
https://blog.senitas.com/
https://blog.senitas.com/
https://blog.senitas.com/2018/06/cellulite-of-cellulitis.html
true
3334540479290605703
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden LEES ALLES Lees meer Antwoord Cancel reply Delete Door Home BLZ BERICHTEN Lees alles AANBEVOLEN Rubriek ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg BELANGRIJK STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy