6 essentiële producten om je huid fris en fruitig te houden in de zomer

Relaxen langs het zwembad, chillen op het strand of in het park — laten we eerlijk zijn, wat je buitenshuis ook doet van nu tot september voelt oh zo lekker aan op je huid in de zomerzon. Maar extra daglicht en temperaturen die de stofjes van kleding doen slinken zorgen er voor dat deze tijd van het jaar extra stress voor je huid met zich meebrengt. Al die zon en hitte vragen om extra bescherming, want mensen hebben de neiging om hun huid meer bloot te stellen aan beschadiging wanneer het buiten warm is. Hieronder vind je enkele tips om je huid de zomer te laten overleven zonder dat jij de hele zomer binnen hoeft te zitten.

Ongeveer 90% van alle huidbeschadigingen wordt veroorzaakt door de stralen van de zon. Denk aan hangende huid, rimpels, oneffenheden en algemene huidveroudering. Als je je huid echt helemaal wil afschermen van deze UVA en UVB stralen moet je, bij wijze van spreken, in een duikpak de deur uit. Maar dat willen we niemand aandoen. Gelukkig zijn er producten en ingrediënten die bewezen hebben dat ze de huid kunnen herstellen en beschermen. Vul je huidverzorgingsarsenaal daarom aan met deze krachtige en beschermende wapens, om zo de zomer door te komen met een gezonde huid!

1. Dagelijkse Zonnebescherming

Als we allemaal zouden doen wat we moesten doen, dan vulden we onze belastingbrief een aantal weken voor de deadline in, verversten we de olie van onze auto op tijd en smeerden we ons elke dag
in met zonnecrème. Maar helaas komen de meeste aangiftes binnen op de allerlaatste dag, vallen onze auto’s op de slechtste momenten stil en hebben wel alleen een fles zonnemelk bij als we naar het strand gaan. Neem dit van ons aan: de allereerste regel als het aankomt op een mooie, gezonde huid begint en eindigt met zonnecrème. De bewezen nr. 1 manier om je huid te beschermen is het dragen van UV bescherming op elke dag van het jaar, zon of regen, zomer of winter. Als jij iemand bent die het zo nauw niet neemt met deze regel (‘dat rood wordt nog wel bruin’), lees dat vooral onze blogpost over excuses om geen zonnecrème te smeren!

De unieke combinatie van vijf UV-filters in STAY BEAUTIFUL en STAY OUTSIDE van Beauté Pacifique beschermt efficiënt tegen zowel UVA- als UVB-straling terwijl Vitamine E de vrije radicalen bestrijdt. Deze zonnecrèmes voorkomen/verminderen de zonnebrand en zonneschade die jouw huid anders vroegtijdig zouden verouderen en beschadigen. De crème bevat resveratrol en procyanidine die, samen met Vitamine E, zorgen voor een krachtig antioxidant anti-age effect. De STAY COOL aftersun verzacht en koelt de geïrriteerde en verbrande huid actief, plus het werkt ook als niet-giftig insecten afstotend middel. Zoethoutwortelextract vermindert roodheid, terwijl vitamine A een anti-aging effect heeft op de huid. Verrijkt met Vitamines C, E en natuurlijke squalaan dringt deze aftersun diep in de huid en helpt bij het herstellen en behouden van het vocht in de huid en maakt deze glad en zacht.

2. Salicylzuur

Je reiniger kan meer doen dan alleen reinigen. Wanneer je je gelaat wast met salicylzuur, een zachte exfolieerder, behandel je de huidproblemen uit je verleden, heden en toekomst! Salicylzuur maakt dode huidcellen los zodat ze vervangen kunnen worden door nieuwe. Deze huidvernieuwing helpt met het verwijderen van schade. Plus, het verwijderen van dode huidcellen houdt je teint mooi en droogt het teveel aan talg uit zodat acne voorkomen wordt. Wel een waarschuwing: Salicylzuur kan er voor zorgen dat je huid gevoeliger wordt voor de zon, dus gebruik in de zomer enkele ‘s avonds. Wie een vette huid heeft kan zijn of haar huid dagelijks schoonmaken met een reiniger met salicylzuur. Mensen met een droge of gevoelige huid houden het best bij 1 tot 2 maal per week om irritatie te voorkomen. Je vindt het terug in de Clinical Super 3 Exfoliator van Beauté Pacifique.


3. Dagelijks Serum

Serums zijn de quinoa van de huidverzorging: de minuscule druppeltjes zitten vol voedingsstoffen en zijn verbazend krachtig ondanks hun kleine gestalte. Serums zijn ontworpen om compact te zijn maar toch grote hoeveelheden van het actieve ingrediënt af te leveren op een erg doeltreffende manier. Je kan beste elke ochtend een serum aanbrengen, vlak voor je een ander product smeert. De antioxidanten in je serum absorberen vrije radicalen die schade aanrichten in je huid, en fungeren als een extra laag bescherming als je het aanbrengt onder zonnecrème. Kijk voor een serum dat een of meerdere ingrediënten bevat waarvan bewezen zijn dat ze de huid beschermen: vitamine E, vitamine C, groene of witte thee, of  ferulinezuur. Defy Damage van Beauté Pacifique is een zeer krachtig serum dat niet alleen vitamine C en E bevat, maar ook vitamine A. Perfect om de huid te herstellen en opnieuw op te bouwen. Ook het Submersive Serum Paradoxe van Beauté Pacifique bevat twee soorten vitamine E en verdedigt de huidcellen tegen agressieve vrije radicalen en vroegtijdige veroudering van de huid – beide het resultaat van schadelijk UV-licht en andere oorzaken zoals: stress, vervuiling, roken, etc.

4. Moisturizer

Het is vrij logisch om minder en minder dikke kledij te dragen als de dagen warmer worden, maar helemaal naakt gaan is geen goed idee. Dat geldt ook voor jouw huid. Zweet en vochtigheid zorgen er voor dat je huid vetter aanvoelt, maar je huid heeft extra vocht nodig om gezond te blijven. Het zout in je zweet kan, in combinatie met de hitte, dehydratie veroorzaken. Zonder toegevoegde hydratatie produceren je poriën meer talg om zo te compenseren dat ze uitdrogen, wat resulteert in een frustrerende cyclus van acne uitbraken en irritaties. In de zomer stap je best over naar lichtere producten zoals olie-vrije lotions en melk in plaats van crèmes en zalf. Je moisturizer zou binnen 30 minuten in de huid moeten trekken en je gelaat niet glanzend mogen achterlaten. De Oil-Fee Moisturizer van Beauté Pacifique is ontwikkeld om hydratatie te geven en glimmen tegen te gaan.

5. Vitamine A voor ‘s Nachts

Probeer eens een nachtcrème met vitamine A (retinol), de grote speler als het gaat om het bestrijden van de gevolgen van blootstelling aan de zon. Er is al heel veel onderzoek gedaan naar hoe retinol UV schade kan behandelen, en het is ook bewezen dat het veroudering kan terugdraaien.  Afhankelijk van hoe gevoelig jouw huid is kun je elke avond een vitamine A crème smeren (niet zo gevoelige huid) of een paar avonden in de week (gevoelige huid) om zo de tolerantie van jouw huid op te bouwen. Waarom ‘s nachts? Het biologische ritme van de huid is ‘s nachts anders dan overdag. De huid kan dan ook ‘s nachts sneller herstellen. Wie een vette of acne-gevoelige huid heeft kan de Super 3 Booster van Beauté Pacifique eens proberen. Een droge huid die snakt naar hydratatie is het meest gebaat bij het Instant Hydrating Mask (dat je ook als nachtcrème kan gebruiken).

6. Wekelijks Kalmerend Masker

Je weet hoe hot dogs dikker worden wanneer je ze braadt op een BBQ? Wel, hetzelfde gebeurt met jouw huid wanneer ze overhit geraakt. Ze raakt ontstoken door de zomerhitte omdat je haarvaten uitzetten wanneer ze supersnel bloed vervoeren om af te koelen. Wanneer ze uitzetten, lekken ze vloeistof en dat veroorzaakt zwellingen. Acne, rosacea, zonnebrand en allergische uitslag zijn allemaal vormen van ontstekingen. Verzachtende, anti-onstekingsmaskers kunnen je huid helpen met het vechten tegen die huidaandoeningen. Als je een vette huid hebt kun je best wekelijks een masker met klei aanbrengen. Het Deep Pore Cleansing Mask van Beauté Pacifique is hier perfect voor. Wie een droge huid heeft, heeft meer aan kalmerende formules zoals het Instant Hydrating Mask van Beauté Pacifique.

$type=three$c=18$meta=0$rm=0$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$l=0$cm=0$au=0$icon=1$show=post

Naam

beaucros,7,beauté pacifique,71,Circadia,3,corona,1,cruelty free,1,eczeem,1,events,6,hydrafacial,46,icoone,1,in de kijker,71,in de media,6,nieuws,31,nieuws bij senitas,19,nieuwsbrief,2,opleidingen,4,perk,18,senitas,67,vegan,1,
ltr
item
Senitas Nieuws : 6 essentiële producten om je huid fris en fruitig te houden in de zomer
6 essentiële producten om je huid fris en fruitig te houden in de zomer
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlO9hP-RSGXXjWZN0anH1M_1lOpVBlvGZ3zAnytmMvCbnAtG6qfaYZunVPJNdZpKD8BipiJefbKelk1xhd3JHKoDazvLyUJp2zCo8nURIoEXheJeYqmMKXVeQtEjEI9fYvg_6qzqx-ZiU/s640/3-senitas.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlO9hP-RSGXXjWZN0anH1M_1lOpVBlvGZ3zAnytmMvCbnAtG6qfaYZunVPJNdZpKD8BipiJefbKelk1xhd3JHKoDazvLyUJp2zCo8nURIoEXheJeYqmMKXVeQtEjEI9fYvg_6qzqx-ZiU/s72-c/3-senitas.jpg
Senitas Nieuws
https://blog.senitas.com/2018/01/6-essentiele-producten-om-je-huid-fris.html
https://blog.senitas.com/
https://blog.senitas.com/
https://blog.senitas.com/2018/01/6-essentiele-producten-om-je-huid-fris.html
true
3334540479290605703
UTF-8
Alle berichten Geen berichten gevonden LEES ALLES Lees meer Antwoord Cancel reply Delete Door Home BLZ BERICHTEN Lees alles AANBEVOLEN Rubriek ARCHIEF ZOEK ALLE BERICHTEN Geen berichten gevonden Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg BELANGRIJK STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy